RUBEN COOLS

Visie 

Mijn sportieve geest en interesse in de menselijke mobiliteit bezorgden me een diploma in de kinesitherapie. Sindsdien is het mijn missie om als sportkinesist mensen te helpen fysiek fit te blijven of terug te keren op hoog niveau na een blessure. Ik bekijk onze gezondheid vanuit een holistische visie: een gezond lichaam hangt samen met een gezonde geest, een positieve mentaliteit, geen lichamelijke pijn en nog zoveel meer. Blijven bewegen is van vitaal belang voor een gezond lichaam en leven. 

Ik begeleid op individueel niveau topsporters die trainen voor een belangrijke doel, maar evengoed hardwerkende moeders die opnieuw willen ravotten met hun kinderen in de tuin. We werken samen toe naar realistische doelen en houden rekening met alle facetten van de gezondheid.


Wie ben ik? 

Als kind hield ik van competitieve uitdagingen. In mijn vrije tijd beoefende ik meerdere sporten, waaronder atletiek, volleybal, zwemmen en basketbal. Mijn favoriete sport werd al gauw waterpolo omdat ik me er volledig in kon uitleven. Nu, 23 jaar later, stort ik me in een nieuw sportavontuur, namelijk triatlon. 

Mijn passie voor sport en het menselijke lichaam bracht me naar Leuven voor een opleiding Revalidatiewetenschappen. Ik leerde er ontzettend veel bij over het menselijk functioneren, wat ik na mijn studies meteen in de praktijk omzette. Ik begeleidde mensen die nooit meer dachten te kunnen stappen na een auto-ongeluk, mensen met aanhoudende klachten en topsporters. Intussen heb ik veel ervaring, maar ik krijg elke dag nog nieuwe inzichten. De verscheidenheid van mijn job als kinesist stimuleert me om te blijven bijleren en mijn ervaringen te delen met anderen.


Opleiding: 

  • 2007 - 2012: KU Leuven: Master in revalidatie wetenschappen en kinesitherapie: musculoskeletale revalidatie (sport)
  • 2012 - 2018: Flanders International College of Osteopathy – Osteopathie


Werkervaring: 

  • 2012 - 2013: Groepspraktijk Facet 
  • 2013 - 2015: Move to Cure - Lieven Maesschalck 
  • 2011: Kinesist nationale jeugdselectie: Qualification tournament European junior waterpolo championship, Antwerpen
  • 2013: Kinesist nationale jeugdselectie: Qualification tournament European junior waterpolo championship, Budva (Montenegro) 
  • 2013: Speler + kinesist nationale studentenselectie: Universiade, Kazan (Rusland) 
  • 2013 - nu: Gastdocent BLOSO: „Blessurepreventie en lichaamsscholing” cursus initiator en instructeur B waterpolo


Health in Progress

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x