Stilzitten kost geld, veel geld.

Al jaren worden er artikels, blogs, boeken en forums volgeschreven over de negatieve fysieke gevolgen van de alomtegenwoordige passieve levensstijl. En volledig terecht want iedereen wil dat strakke beachbody graag behouden.

Voor velen lijken deze mogelijks zware fysieke gezondheidsproblemen een ver van hun bed show en blijven ze gewoon 8u per dag achter hun bureau zitten, starend op hun computerscherm met een 'verse' smoothie van de supermarkt.

Het is zoals iemand die beroofd wordt op straat. Iedereen ziet het gebeuren, weet dat het niet ok is maar niemand grijpt in. De gedachte “Zolang ik er maar geen last van heb.” sust ons zeer snel.

Recent zijn wetenschappers echter gaan berekenen hoeveel onze inactiviteit nu werkelijk kost. Niet alleen de overheid of de bedrijven die last hebben van verhoogde afwezigheden, nee wij betalen ook mee.

Het verlies aan productiviteit en gezondheidskosten, kost de gezinnen 7.000.000.000€. Naast de 7 miljard voor gezinnen betalen overheid en private sector samen nog eens 41,5 miljard. Zo komt het totale plaatje van de wereldwijde gezondheidszorg op een kleine 50 miljard euro per jaar.

Absurd vind ik dat, niet alleen is inactief zijn zuiver lichamelijk ongezond, het kost ons ook handen vol geld. Dit is geen virus waarvoor men het vaccin nog moet ontwikkelen, dit is puur het besef dat ingeburgerd moet geraken 'bewegen is veel meer dan een beetje ontspanning'. De impact is zelfs groot op de werkvloer zo blijkt.

Meer en meer bedrijven beginnen sport te promoten op het werk. Een mooi voorbeeld hiervan is Brussels Airport Company die hun werknemers zo fel stimuleren dat ik er begin dit jaar nog een workshop ging geven over blessurepreventie. Dit soort initiatieven worden hopelijk snel gekopieerd door andere bedrijven. Op naar een actieve, positieve en productieve maatschappij zou ik zeggen!

Zoals je weet: Be Healthy, Stay Active, but most of all, Enjoy Life!

Voor alle duidelijkheid worden niet alle gezondheidsproblemen opgelost door een gezonde actieve levensstijl. Toch kan er op die manier een rem komen op de steeds stijgende kostprijs van onze gezondheidszorg.

 

Bron: http://moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/sparen/gebrek-aan-beweging-kost-gezinnen-wereldwijd-7-miljard-euro/article-normal-733645.html

Stilzitten kost geld, veel geld.

Wat mag je verwachten van de moderne kinesist?

De visie die bij Health in Progress hoog in het vaandel gedragen wordt, mag duidelijk zijn: de patiënt speelt een actieve rol in het revalidatieproces.

Lees meer keyboard_arrow_right

Meer energie en een betere gezondheid. Willen we dat niet allemaal?

Is een positievere ingesteldheid krijgen en meer energie doorheen de dag voelen dan zo moeilijk?

Lees meer keyboard_arrow_right

Bezint eer ge begint … te stretchen?

Sinds 1 januari sporten we allemaal iets intensiever dan ervoor. Maar hoe kunnen we zorgen dat we ook goed herstellen?

Lees meer keyboard_arrow_right

Revalidatie van de voorste kruisband (1/4)

Iedereen hoort wel eens van een gescheurde kruisband. Het is dan ook een van de meest voorkomende sportblessures.

Lees meer keyboard_arrow_right

Wat mag je doen na de operatie van je voorste kruisband? (2/4)

Zodra je goed en wel wakker bent begin je aan een lang herstel. Gemiddeld genomen duurt een volledige revalidatie tussen de 6 en 9 maanden.

Lees meer keyboard_arrow_right

De opbouwfase in de revalidatie na een voorste kruisbandletsel. (3/4)

In de tweede fase van de revalidatie ligt de focus op de controle en mobiliteit. De oefeningen verschuiven van gecontroleerd staan op beide benen naar staan op één been op een onevenwichtige oppervlakte.

Lees meer keyboard_arrow_right

De laatste revalidatie fase na een voorste kruisband letsel. (4/4)

Het eind komt stilaan maar zeker in zicht. Hoewel je nog minstens 2 maand te gaan hebt ervaar je in het dagelijkse leven weinig tot geen beperkingen meer.

Lees meer keyboard_arrow_right

Ben jij ook zo moe tegenwoordig?

Kleine oogjes, eindeloos geeuwen en een onmiskenbaar gebrek aan energie. Deze symptomen herkennen we allemaal als de weerslag van een slechte nachtrust.

Lees meer keyboard_arrow_right

5 tips voor beginnende trailrunners van een beginnende trailrunner.

Na mijn eigen eerste trail ervaring deel ik graag enkele tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x