Geloof jij nog in die goede voornemens?

Het is al midden december. De nachten zijn lang en de dagen zijn kort. Iedereen zit graag knus en warm binnen onder dat fleece dekentje. Sporten? Ach, dat nemen we wel terug op in de lente. Maar dan wel meteen goed!

Elke eindejaarsperiode maken we opnieuw dezelfde fout. Het besef dat het voorbije jaar op sportvlak maar zus en zo was vertaalt zich in hyperambitieuze plannen voor de volgende jaargang. De goede voornemens swingen de pan uit. Maar er echt aan starten, dat is voor binnenkort.

Maar guess what? Als je niet meteen begint met concrete plannen te maken zal er juist niets veranderen in 2017. En dan sta je volgende winter weer bij start.

Smullen zonder schuldgevoel

Je kan je goede voornemens al meteen hard maken door het lange tafelen tijdens de eindejaarsfeesten te counteren met een beetje sport. Echt gezond is het niet: gezellig bijpraten met familie en vrienden onder een constante aanvoer van veel lekkers. Smakelijke aperitiefhapjes, gevolgd door een uitgebreide en royale maaltijd en als afsluiter natuurlijk die oh zo lekkere smaakbom van een dessert. Of moet ik suikerbom zeggen?

Wat je jezelf ook wijsmaakt - ja, ik probeer dit ook telkens opnieuw - de kans is groot dat je al deze verleidingen moeilijk zal weerstaan. Ik zeg dan wel resoluut neen tegen alcohol, die snacks voor en na het diner laten staan is heel wat lastiger.

Hoe lossen we dit op? Door te sporten natuurlijk!

Zet naast alle familiefeesten ook je sportieve plannen in de agenda. Weet je op voorhand dat er op het familiefeest veel lekker eten zal zijn? Plan dan net ervoor een extra looptoertje. Niet als straf, maar net om dat schuldgevoel tijdens het familiefeest weg te nemen.

Ik zeg niet dat je door dat looptoertje simpelweg alles mag binnensteken. Het dessertje dat je echter sowieso zal verorberen, kan je dan wel opeten zonder dat knagende schuldgevoel. 

Geloof me, het smaakt nog beter dan!

Veel succes met je sportieve plannen. En bovenal veel plezier tijdens de feestdagen.

Geniet!

Be Healthy, Stay Active

Geloof jij nog in die goede voornemens?

Wat mag je verwachten van de moderne kinesist?

De visie die bij Health in Progress hoog in het vaandel gedragen wordt, mag duidelijk zijn: de patiënt speelt een actieve rol in het revalidatieproces.

Lees meer keyboard_arrow_right

Bezint eer ge begint … te stretchen?

Sinds 1 januari sporten we allemaal iets intensiever dan ervoor. Maar hoe kunnen we zorgen dat we ook goed herstellen?

Lees meer keyboard_arrow_right

5 tips voor beginnende trailrunners van een beginnende trailrunner.

Op Paaszondag nam ik deel aan mijn eerste trailrun ooit! Kwestie van meer te doen dan enkel naar de Ronde van Vlaanderen te kijken. Het werd een topervaring van 26km in de heuvelachtige omgeving van Caromb in Zuid-Frankrijk.

Lees meer keyboard_arrow_right

MY IRONMAN 70.3

Wat een ervaring, wat een beleving! Na alle voorbereidingen moet het natuurlijk nog altijd gebeuren op de dag zelf. Vol spanning stond ik klaar aan de start.

Lees meer keyboard_arrow_right

Geen tijd om te sporten tijdens de feestdagen?

Wat als sporten echt niet lukt tijdens de feestdagen? Wat doe je dan? Hier enkele tips om die lekkere hapjes en maaltijden toch met goede moed te kunnen aanvatten.

Lees meer keyboard_arrow_right

Wat mag je doen na de operatie van je voorste kruisband? (2/4)

Zodra je goed en wel wakker bent begin je aan een lang herstel. Gemiddeld genomen duurt een volledige revalidatie tussen de 6 en 9 maanden.

Lees meer keyboard_arrow_right

Revalidatie van de voorste kruisband (1/4)

Iedereen hoort wel eens van een gescheurde kruisband. Het is dan ook een van de meest voorkomende sportblessures.

Lees meer keyboard_arrow_right

Ben jij ook zo moe tegenwoordig?

Kleine oogjes, eindeloos geeuwen en een onmiskenbaar gebrek aan energie. Deze symptomen herkennen we allemaal als de weerslag van een slechte nachtrust.

Lees meer keyboard_arrow_right

Stilzitten kost geld, veel geld.

De negatieve fysieke gevolgen van de alomtegenwoordige passieve levensstijl kent iedereen ondertussen. Nu berekenden wetenschappers ook de financiële gevolgen.

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x