Geloof jij nog in die goede voornemens?

Het is al midden december. De nachten zijn lang en de dagen zijn kort. Iedereen zit graag knus en warm binnen onder dat fleece dekentje. Sporten? Ach, dat nemen we wel terug op in de lente. Maar dan wel meteen goed!

Elke eindejaarsperiode maken we opnieuw dezelfde fout. Het besef dat het voorbije jaar op sportvlak maar zus en zo was vertaalt zich in hyperambitieuze plannen voor de volgende jaargang. De goede voornemens swingen de pan uit. Maar er echt aan starten, dat is voor binnenkort.

Maar guess what? Als je niet meteen begint met concrete plannen te maken zal er juist niets veranderen in 2017. En dan sta je volgende winter weer bij start.

Smullen zonder schuldgevoel

Je kan je goede voornemens al meteen hard maken door het lange tafelen tijdens de eindejaarsfeesten te counteren met een beetje sport. Echt gezond is het niet: gezellig bijpraten met familie en vrienden onder een constante aanvoer van veel lekkers. Smakelijke aperitiefhapjes, gevolgd door een uitgebreide en royale maaltijd en als afsluiter natuurlijk die oh zo lekkere smaakbom van een dessert. Of moet ik suikerbom zeggen?

Wat je jezelf ook wijsmaakt - ja, ik probeer dit ook telkens opnieuw - de kans is groot dat je al deze verleidingen moeilijk zal weerstaan. Ik zeg dan wel resoluut neen tegen alcohol, die snacks voor en na het diner laten staan is heel wat lastiger.

Hoe lossen we dit op? Door te sporten natuurlijk!

Zet naast alle familiefeesten ook je sportieve plannen in de agenda. Weet je op voorhand dat er op het familiefeest veel lekker eten zal zijn? Plan dan net ervoor een extra looptoertje. Niet als straf, maar net om dat schuldgevoel tijdens het familiefeest weg te nemen.

Ik zeg niet dat je door dat looptoertje simpelweg alles mag binnensteken. Het dessertje dat je echter sowieso zal verorberen, kan je dan wel opeten zonder dat knagende schuldgevoel. 

Geloof me, het smaakt nog beter dan!

Veel succes met je sportieve plannen. En bovenal veel plezier tijdens de feestdagen.

Geniet!

Be Healthy, Stay Active

Health in Progress

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x