Yoga

Elke dinsdagavond om 19u45

"It takes passion, dedication and the belief that anything is possible in life." 

Visie 

In maart 2017 behaalde ik mijn certificaat in Vinyasa Teacher Training (200-uren onder begeleiding in Brazilië bij David Lurey en Mirjam Wagner). Vinyasa yoga is een speciaal soort yoga die steunt op vloeiende en dansende bewegingen. Het zorgt ervoor dat je rust vindt en tegelijk plezier hebt door bewegingen. Zo vormt het een ontspannend en tegelijk revitaliserend moment.

Mijn lessen bestaan uit 75 minuten tijd voor jezelf. Je versterkt je lichaam en maakt het flexibeler. Zowel fysiek als mentaal leer je er je grenzen herkennen en beschermen. Tijdens de lessen heb ik oog voor een correcte en gezonde uitvoering van de yoga houdingen (asanas), die bij iedereen anders zijn. Je mag je verwachten aan pittige, versterkende houdingen, maar ook aan stretching en ontspanning van lichaam en geest. Tijdens de lessen focussen we steeds op ademhalingsoefeningen (pranayama). “Breath is the king of the mind”, zei Indiaas yogaleraar B.K.S Iyengar ooit.

Ik geef ook Yin Yoga lessen, waarin ik mijn eigen Yang praktijken aanvul met deugddoende Yin elementen. Je geniet er van de verbetering van de souplesse in het stugge bindweefsel en laat er de stress ontsnappen. Yin Yoga geeft de tijd om je lichaam volledig te ervaren en spanning langzaamaan los te laten door zachte en ontspannende houdingen.

Wie ben ik?

Ik ben een kinesitherapeut van opleiding en jogi die ontzettend veel van de natuur houdt. Ik heb een passie voor een gezonde levensstijl en hou ervan verborgen parels van onze planeet te ontdekken. Ik vind vreugde bij het lezen van een goed boek in mijn hangmat of wanneer ik ’s ochtends mijn yogamat uitrol midden in de natuur. Mijn geluk ligt in de kleine dingen des levens, in the art of slow living. Dat probeer ik ook aan andere mensen mee te geven. 

Namaste, Eva

Opleiding:

  • 2007-2012: KU Leuven: Master in revalidatie wetenschappen en kinesitherapie: neurologische revalidatie
  • 2012-2013: KU Leuven: Master in revalidatie wetenschappen en kinesitherapie: musculoskeletale revalidatie (sport)
  • 2013-2014: Instituut voor aandacht en meditatie: Opleiding tot mindfulness trainer (fase 1 tem 3)
  • 2017: certificaat Vinyasa Teacher Training 
  • 2018: opleiding Yin-yoga teacher
Meer info: flowyogabyeva@gmail.com

Yoga

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x