Osteopathie

Zou je graag zonder pijn de kleinkinderen achterna rennen? Wil je net als je sportieve collega ook een halve marathon uitlopen? Of zou je eindelijk eens dat fitnessabonnement willen gebruiken? Snappen we. En dat kan dus gewoon. 


Pijn hoeft geen constante in je leven te zijn  

 

‘No pain, no gain.’ ‘Pain is ok, giving up is not.’ Of: ‘Pain is temporary, glory is forever.’ Het is maar een greep uit de inspirerende fitnessquotes die dagelijks op ons worden afgevuurd. Maar wat als die pijn wél blijft duren? Wat als jij wel vooruit wil, maar je lichaam alleen maar achteruit lijkt te gaan? Pijn is niet iets waarmee je moet leren leven. Integendeel. Wij helpen je weer thuis te voelen in je lijf, eindelijk van die vervelende pijn verlost. Ons doel? Dat je opnieuw vol vertrouwen door het leven gaat, vol goesting om je grenzen te verleggen. Niet langer geïrriteerd of teleurgesteld door wat je lichaam niet kan. Trots op wat je wel kan. 

 

Wij bieden een oplossing voor jouw unieke situatie.  

  • Ons uitgangspunt is een totaalvisie op gezondheid  

  • We bekijken jouw lichaam en klachten vanuit verschillende invalshoeken  

  • We gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht en vertrekken daarvoor vanuit het hele lichaam 

  • We stellen een holistische behandelingsmethode voor (maar dan zonder zweverig gedoe) 

  • Je lichaam zal eindelijk weer in balans zijn het eigen herstelvermogen krijgt een boost 

  


Kinesitherapie en osteopathie zijn niet hetzelfde. Kinesitherapie begeleidt mensen bij revalidatie. Bij osteopathie gaan we op zoek naar een nieuw evenwicht. In plaats van zich blind te staren op een bepaalde klacht, focust de osteopaat op de patiënt als geheel. Geen symptomatische behandeling, maar een overkoepelende en persoonlijke analyse voor een duurzame oplossing. Met behulp van de anatomie en inzicht in het menselijk functioneren, helpen wij jou om die balans herstellen waardoor je klachten verdwijnen. Want niemand zou met pijn moeten leren leven. 

 

“Al jaren viel ik van de ene blessure in de andere. Voelde ik me beter, dan duurde het niet lang of er kwam een nieuwe klacht. Dankzij Ruben, die me na een uitgebreide screening een duidelijk stappenplan voorschotelde, zag ik eindelijk verbetering. Ik was verbaasd hoe alles in mijn lichaam met elkaar verbonden is.” Michael (32), voetballerMaak nu je afspraak

Een consult duurt ongeveer 30-45min
Kostprijs € 50


 

Hoe gaan we te werk? 

We beginnen met een uitgebreid vraaggesprek en doorgedreven testing. Zo krijgen we een zo volledig mogelijk beeld van jouw situatie en kunnen we op zoek naar de oorzaak. Vervolgens geven we advies op maat en stellen we een individueel behandelplan op. We kiezen bewust voor een gestructureerde aanpak: individuele begeleiding, afgestemd op jouw unieke behoeften en aangevuld met advies en tips voor thuis. Daarbij gaan we uit van een toekomstgerichte visie: door opvolging op lange termijn, kunnen we een duurzaam resultaat garanderen.

“Toen ik mijn handtas die op de grond gevallen was, wou oprapen, schoot er plots iets in mijn rug. Na een afspraak bij de osteopaat kon ik gelukkig meteen weer uit de voeten.” Tine (43)

Veerle (36) “Mijn hoofdpijn leek maar niet weg te gaan. Zelfs niet met medicatie. De onderzoeken in het ziekenhuis leverden niks op. Uiteindelijk raadde de dokter osteopathie aan. En ik moet zeggen, na die eerste sessie voelde ik me zó ontspannen en was ik net als herboren. Raad eens, de hoofdpijn was weg.” 

Wat kan osteopathie voor jou doen? 

  • Langdurige chronische klachten vanuit een andere invalshoek bekijken en oplossen:

  • Acute klachten in sneltempo verminderen

  • Een overprikkeld systeem ontlasten 

  • Spanningsgerelateerde klachten afremmen 

  • Maar ook: je energieniveau weer opkrikken, blokkades opheffen, bewegingsbeperking wegwerken of gewoon eens een grondig onderhoud

Wie is Ruben Cools? 

Ruben Cools is kinesist, osteopaat en bovenal een gezondheidsnerd die geïnteresseerd is in hoe het menselijk lichaam precies functioneert. Na zijn opleiding tot kinesitherapeut was het dan ook niet meer dan logisch dat hij zich verder zou ontwikkelen tot osteopaat aan The Flanders International College of Osteopathy. De inzichten die hij daar verwierf, past hij toe in de praktijk: “Ik begeleidde al mensen die na een auto-ongeluk dachten nooit meer te kunnen stappen, maar ook mensen met langdurig aanhoudende klachten en topsporters die weer op het hoogste niveau moesten presteren. Net die verscheidenheid stimuleert mij om te blijven bijleren en mijn ervaringen met anderen te delen.” Osteopathie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x