Kinesitherapie

Een zeurende schouder, lage rugpijn, een knie die soms tegensputtert of stramme ledematen na een sportsessie? Soms wil je lichaam gewoon niet (meer) mee. Het leven is geen ponykamp, maar dat wil niet zeggen dat je onnodig met pijn moet blijven rondlopen. Want weet: in 99% van de gevallen wel degelijk iets aan te doen. En daar willen wij bij helpen. Dankzij professionele begeleiding ga je opnieuw comfortabel door het leven, of kan je het sporten weer blessurevrij opvatten.  

Waar kunnen wij precies mee helpen?  

  • Pijnklachten 

  • (Sport)blessures 

  • Blessure preventieve screening 

  • Houdingscorrectie 

  • Spierletsels 

  • Herstel na een operatie 

  • Stijve spieren 

  • Zenuwuitstraling 


Jakob (30) (5 sterren): Na een skiongeval (dijbeenbreuk) heb ik op aanraden van zowel mijn huisarts als een vriend bij Health in Progress aangeklopt. Ik werd begeleid door een op en top professionele sportkinesist. Met zijn grote specifieke kennis en aanstekelijk enthousiasme gingen we geen enkele uitdaging uit de weg. Ik ben er zeker van dat ik dankzij de begeleiding in het zwembad en in de praktijk binnen de kortste keren terug aan het sporten ben. Bedankt!"


Eerste consult (duurtijd 1u): € 50
Vervolgconsult (duurtijd 30min): € 30
De tijd kan variëren naar gelang de oefentherapie.


Waarvoor staat kinesitherapie? In officiële termen: een paramedische discipline die focust op het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam. In normaal Nederlands: op een actieve manier pijn of klachten behandelen en de bewegingskwaliteit verbeteren. Dat kan na een blessure of operatie zijn, maar evengoed door een zittende job, verkeerde houding of na een bevalling. Bij sportkinesitherapie maken we daarnaast vaak gebruik van een preventieve screening om blessures te voorkomen. 

Waarvoor staat Health in Progress? Een persoonlijke aanpak, multidisciplinair overleg en toekomstgerichte behandeling. Na een uitgebreid intakegesprek en een grondige analyse bieden we een behandelplan op maat aan. De focus ligt op actieve revalidatie, waarbij je zélf terug de controle neemt en thuis of in de praktijk aan de slag gaat met oefeningen, eventueel in combinatie met een manuele behandeling. 


Liesl (26) (5 sterren): Health in Progress werd mij aangeraden door mijn huisarts en ik ben heel tevreden over behandeling die ik heb gekregen. Ik voelde mij steeds erg op mijn gemak en er werd telkens naar mijn vooruitgang en huidige toestand gevraagd. Ook heel fijn dat ik filmpjes van de oefeningen kreeg waardoor ik ze thuis steeds correct kan uitvoeren. Aanrader! 

Ine (28) (5 sterren): Professionele praktijk, vriendelijk en bekwaam personeel. Ook een leuke en moderne ruimte.


Wie is Younnah Cuyckens? 

Younnah is kinesiste en gefascineerd door alles wat met gezondheid te maken heeft. Niet zo verwonderlijk, want met een kinesitherapeut als ouder stond gezondheid en beweging altijd al centraal. “Als kind was ik gefascineerd door sport en beweging: ik deed aan atletiek, zwemmen, tennis en squash. Het was dan ook met hetzelfde enthousiasme dat ik aan een medische opleiding begon. In 2018 studeerde ik af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KULeuven, afstudeerrichting Musculoskeletale Revalidatie (optie: sport). Vervolgens schreef ik me in voor een opleiding Osteopathie aan The International Academy of Osteopathy.”

“Het leuke aan kinesitherapie is de afwisseling. Ik kom met verschillende mensen in aanraking, en met even veel problemen in aanraking. Ieder persoon en ieder probleem is anders, maar mijn motivatie is altijd hetzelfde: samen met hen doelen stellen – van revalidatie tot blessurepreventie – zodat iedereen op zijn of haar eigen tempo de juiste hulp en ondersteuning krijgt.”


Kinesitherapie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x