Aquarevalidatie

Aquarevalidatie Mechelen

De kracht van aquarevalidatie

Aquarevalidatie, aquatraining of aquarunning klinkt veel mensen onbekend in de oren. Toch biedt deze revalidatievorm in het zwembad enorm veel voordelen. Kinesisten kunnen in water sneller accenten leggen, die bij een gewone revalidatie pas later toegepast kunnen worden. Na een operatie, bijvoorbeeld, zijn zware fysieke inspanningen op het droge vaak uit den boze. Het water biedt dankzij het drijfvermogen de mogelijkheid om die inspanningen wel uit te voeren.

Voor sporters is aquarevalidatie dé manier om de fysieke capaciteiten van vóór de blessure niet te verliezen en de conditie te onderhouden. Een verhoogde bloedcirculatie zal verder ook de afvoer van afvalstoffen verbeteren. De inspanningen in het water kunnen zeer individueel worden aangepast zonder gebruik van gewichten. Door de aquabelt die je gebruikt tijdens de inspanningen, vergroot je drijfvermogen waardoor je zonder probleem boven blijft. Daardoor blijkt aquarevalidatie voor veel mensen erg effectief, of ze nu topzwemmer zijn of niet.


Wanneer kan je baat hebben bij aquarevalidatie:

  • Na een operatie: rug, enkel (ligamentair letsel, fractuur), knie (voorste kruisband, meniscus, kraakbeenletsel), heup (prothese fractuur), schouder (labrumletsels, impingement), …
  • Spierletsels
  • Klachten tijdens de zwangerschap
  • Obesitas
  • Conditionering
  • Algemene ziektes: fybromyalgie, reuma, multiple sclerose, chronisch vermoeidheidssyndroom, ..

Aquarevalidatie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x