Van bekerwinnaar naar triatleet

13 augustus 2018

Van bekerwinnaar naar triatleet

Ondertussen 2 maanden geleden won ik met mijn waterpoloploeg de beker van België. Wat een topervaring! Nog nooit won de waterpoloploeg van Mechelen een prijs. Tot nu, eindelijk, na 12 jaar alles van mezelf te geven in eerste klasse. We zijn natuurlijk allemaal enorm trots op die prestatie. 

Toch voelde ik al even dat het tijd was voor iets anders. En, zoals de groten der aarde, droomde ik ervan te stoppen op mijn hoogtepunt. De bekerfinale betekende mijn laatste wedstrijd als waterpolospeler. Ik heb er met volle teugen van genoten en neem na 23 jaar met pijn in het hart afscheid. 

Een nieuw avontuur ligt op mij te wachten: de Ironman van Nice op 30 juni 2019, een uitdagende langeafstandstriatlon! Na enkele zeer positieve ervaringen met de Ironman-wedstrijden 70.3 (zie vorige blog), is het nu tijd voor een volledige triatlon van wel 4 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. Onder het motto ‘als ik iets doe, doe ik het goed’, wil ik me daar zo goed mogelijk op voorbereiden en dat valt dus niet te combineren met waterpolo spelen op het hoogste niveau.. 

Als sportkinesist hoop ik dan ook mijn ervaring te gebruiken om gespaard te blijven van blessures en andere klachten. Gelukkig kan ik rekenen op mijn goede vriend en topcoach Toon de Beukelaar, die me ter tijd en stond met de voeten op de grond kan zetten ;-) 

Met veel plezier zal ik ook updates geven via deze blog en sociale media voor iedereen die meer wil weten over mijn trainingservaringen. En als je eens mee wil trainen, hoor ik het graag! 


Health in Progress

Website by