Sinds kort word ik vreemd bekeken op café...

09 november 2016

Sinds kort word ik vreemd bekeken op café...

Eind oktober vertelde ik jullie in mijn vorige blog dat ik mij goed wil voorbereiden op mijn Ironman 70.3 eind augustus. Laat me met de deur in huis vallen. Een jaar lang zal ik bijna geen druppel alcohol drinken. Het lijkt gekkenwerk en voor velen onder ons een ware nachtmerrie, maar toch ben ik bloedernstig. Om de Ironman 70.3 in Zell am See – Kaprun met enige ambitie af te werken is een grondige voorbereiding noodzakelijk. En ja, bij het plannen van die voorbereiding vormt mijn alcoholverbruik geen taboe. 

Vorig jaar heb ik bij mijn deelname aan de Ironman in Engeland de maand voor de wedstrijd geen druppel alcohol opgenomen. Ditmaal leg ik de lat een pak hoger en let ik een jaar lang op mijn alcoholconsumptie. Ik startte mijn voorbereiding op 1 oktober en ben bijgevolg al een dikke maand alcoholvrij.

Toegegeven, sociaal is het vaak confronterend en het onbegrip is dikwijls groot. 'Why the hell zou je een jaar niet drinken?', vragen mensen zich af. De gezondheidsvoordelen in het algemeen en de voorbereiding op de Ironman zijn logische en terechte antwoorden, maar aangezien mijn studentenjaren toch al even achter de rug zijn is het vooral de uitdaging die me aantrekt. 

Hoewel ik nog maar even bezig ben ondervind ik al wel een groot probleem. Er zijn absoluut geen alternatieven voor alcoholvrije drinkers. Er is cola, ice tea of water en daar houdt het op. Een drankkaart van 1 A4 voorziet gewoonlijk een klein kolommetje met de alcoholvrije dranken. Bij deze doe ik een warme oproep aan alle cafés om een gezond alcoholvrij alternatief aan te bieden, anders zal ik enorm veel bruiswaters mogen drinken. Want gezonder willen leven lukt niet door een pintje of een glas wijn te vervangen door een cola.

Conclusie: het komende jaar wil ik geen pintje drinken uit gewoonte en op zondag geen wekelijkse katerdag beleven.

You think I'm crazy, damn right :D

Wel klink ik van harte met één glaasje bubbels op het nieuwe jaar of een pasgetrouwd koppel, maar veel meer dan dat zal het de komende maanden niet worden.

Benieuwd ben ik dan ook naar de sociale impact van dit ‘alcoholplan’ op mijn leven.

Elke maand zoek ik een enthousiasteling die meedoet. In oktober en november vond ik al een slachtoffer. Wie doet er mee in december?

Health in Progress

Website by