Daar is de volgende uitdaging.

26 oktober 2016

Daar is de volgende uitdaging.

Hectisch. Dat is in één woord mijn afgelopen zomer samengevat. Zowel privé als professioneel was het een periode van grote uitdagingen en veranderingen. Niet alleen had ik het voorrecht om te trouwen met de vrouw van mijn leven, we verhuisden samen naar ons eigen afgewerkte stekje. Ook op professioneel vlak zette ik een enorme stap. Ik opende als kinesist mijn eigen zelfstandige praktijk in Mechelen.

Nu het stof van deze grote veranderingen is gaan liggen en alles vlot z’n gangetje gaat voelde ik de behoefte aan een nieuwe uitdaging. En als sportkinesist die dag in dag uit anderen aanstuurt om gezond en actief te leven moest ik het niet al te ver zoeken…

Ik doe een Ironman!

En niet zomaar een Ironman, maar wel de Ironman 70.3 Zell Am See – Kaprun, waar in 2015 nog het wereldkampioenschap werd gehouden. Dit is een prachtige triatlon waar ik op het fietsparcours maar liefst 1288 hoogtemeters te lijf zal gaan. Ik zal er in totaal 1,9km zwemmen, 90km fietsen en 21km lopen. De afstanden en de hoogtemeters maken dat er dus stevig wat getraind zal moeten worden.

Hoewel het parcours meer hoogtemeters bevat dan de Ironman 70.3 die ik vorig jaar in Exmoor afwerkte, hoop ik wel mijn tijd van 5:37:38 te evenaren.

Ter voorbereiding van de Ironman vorig jaar probeerde ik mijn levensstijl een beetje gezonder te houden, als aanvulling op de noeste trainingsarbeid. Zo dronk ik vanaf één maand voor de wedstrijd bewust geen druppel alcohol meer en poogde ik een goed slaapritme aan te houden. Aangezien het nu een zwaarder parcours is en ik uitga van het principe 'There's always a level up' wil ik me ditmaal nog net iets beter voorbereiden.

Ik startte mijn uitgebreide voorbereiding op 1 oktober. Wat die juist inhoudt vertel ik jullie in de volgende post.

Sportieve groeten,

Ruben

Health in Progress

Website by